Zeehonden

18 april 2025 - Gouda, Nederland

Woensdag 17 april 2025
Gouda

Vanuit Ólafsvík reden we over de pas van weg 54 terug naar het zuiden van Snæfellsnes. Onze eerste stop vandaag was bij Ytri Tunga. Op dit strand zijn zeehonden te spotten. Vanaf de parkeerplaats liepen we westelijk langs de kust en zagen geen enkele zeehond. Waren die ook met Paasvakantie, net zoals de velen mensen die we de laatste dagen hier al zagen. Naar het oosten zagen we een zeehond liggen. En daarna nog veel meer. Ze lagen op de rotsen of speelden in het water. Soms zag je een kopje boven komen en later weer een flipper. We zagen zelfs enkele sprongetjes.
Na het zeehonden spotten reden we naar de Ölkelduvatn Mineral Spring. Het bronwater wat hier uit de grond komt zit vol met mineralen en schijnt zeer gezond te zijn. We hebben het gedronken, het smaakte niet best. We hebben wel de ramen van onze auto er mee gewassen. Immers, met al de zoute aanslag was er nog slecht door heen te kijken.
Met redelijk schone ramen reden we verder naar Gerðuberg Cliffs. Dit is een muur van basalt kolommen. Het was aardig, maar we hebben veel mooier gezien. Misschien zijn we te lang in IJsland.
Het zelfde geldt voor de Eldborg Crater. Van een afstand zag die er mooi uit. We hebben het op een afstand gehouden. We hadden geen zin om 40 minuten heen en weer door de modder te lopen.
We zochten een alternatief en zagen op de kaart een kleine waterval. Een mooi plekje voor de lunch dachten we. Helaas konden we niet dichtbij de Borgarbyggð Waterfall komen.
De laatste tussenstop voor vandaag was de oude vuurtoren in Akranes. Het ging hier niet alleen om de vuurtoren, maar ook om een andere weg te rijden. Het mooie van deze oude en de nieuwe vuurtoren van Akranes was dat ze mooi afstaken tegen de blauwe lucht. Zo kan het dus ook!
In het zonnetje maakten we onze bagage klaar voor de incheck. Daarna reden we de laatste 1,5 uur naar het Keflavík International Airport.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl