Hoofd
4 juni 2022 - Vilar da Veiga, Portugal
Ermida
Het waren slechts een paar kilometers rijden van Campo do Gerês naar Covide. In Covide begon de PR1 Trilho Cidade da Calcedónia. Volgens de beschijving is de Trilho Cidade da Calcedónia slechts 7 kilometer. Er staat 4 uur voor deze wandeling. Dat leek ons wel heel veel, ondanks de genoemde 514 hoogtemeters. We dachten dus ruim voor de verwachtte regen van 2 uur terug te zijn.
Het pad daalde eerst een beetje en ging aan de andere kant van de rivier soms stijl omhoog over de voor deze wandeling typerende grote rotsblokken. De rotsblokken hebben bijzondere vormen. Soms kan je er wat inzien, zoals een schedel of een schaap. Heel duidelijk is het hoofd wat we na een kilometer of 4 zagen. Na ongeveer 4,5 km hadden we alleen nog maar geklommen. En de wandeling zou slechts 7 km zijn. We klauterden nog iets hoger tussen en onder de enorme rotsblokken. En zo ging het grootste deel van de afdaling ook. Het was een prachtige tocht. Uiteindelijk hebben we toch nog ruim 3 uur over die 7 km gedaan. We zijn Nick en Sara dan ook dankbaar voor deze tip en wijzen je er graag op dat je hun camper van de zomer nog kan huren.
Pas toen we al lang in het dorpje Ermida waren aangekomen begon het te regenen, echt te regenen. Het leek wel of we in onder een waterval stonden. De bergweg waar we aan geparkeerd stonden veranderde in een rivier. Het duurde gelukkig niet lang. De regen was voorbij, de zon kwam door je zag het asfalt drogen. De damp kwam er van af.
Even later was het asfalt droog en fietste ik nog naar Miradoura da Pedra Bela. Vanaf het uitzichtpunt Miradoura da Pedra Bela heb je een mooi uitzicht over het dal met daarin het stuwmeer van de Rio Cávado.

Arie en Nel.
Geniet volop verder 👋