Waterval

17 juni 2022 - Vila Nova de Foz Côa, Portugal

0616-123726 Iberia 2022Donderdag 16 juni 2022

Vila Nova de Foz Côa
Met 20 graden was het fris vanmorgen. Wel lekker. We reden een stuk de berg op om de PR1 MTG Rota do Poço do Inferno te gaan lopen. Het is een korte wandeling naar een waterval. Leuk voor een rustdag waar we eigenlijk wel aan toe zijn.
Het parkeerterrein bij het begin van de Rota do Poço do Inferno gaf een mooi uitzicht over het dal. Het zou een prachtige overnachtingsplek geweest zijn. Nu namen we daar de tijd om een bakje koffie te drinken, terwijl het zo nu en dan zachtjes drupte.
Voor de zekerheid namen we een paraplu mee tijdens deze wandeling. Het heeft wel wat harder geregend, maar dat was heerlijk verfrissend.
De route begon met een steile klim over en tussen de rotsen met een steeds andere kijk op het riviertje. Na de klim daalde de route rustig richting de weg. De laatste 900 meter ging over de weg terug. Zo’n 100 meter voor het einde van de route zat de waterval. Het was een kleine slechts 10 meter hoge waterval, maar wel erg mooi.
We reden terug naar Manteigas en verder noord-oost het Parque Natural da Serra da Estrela uit. De minimarkt die we onderweg tegenkwamen had wel een brood, maar helaas geen Pastel de Nata. Een dagje afzien dus.
In Vila Nova de Foz Côa informeerde we bij het Parque Arqueológico do Vale do Côa of we nog een rondleiding konden boeken. Je moet deze namelijk reserveren. On-line was de eerste mogelijkheid op 31 juli. We kunnen morgenochtend om 9.15 uur met een tour mee. De parkeerplaats hier is ruim genoeg om te overnachten en heeft een mooi uitzicht over de Douro . We relaxte in de schaduw van de camper. Andere schaduw was hier niet. Het was 33 graden. Met de sterke wind erbij was het redelijk uit te houden. Met het ondergaan van de zon, iets over negenen, ging de wind in zijn geheel liggen.